Tadeáš Štěpka

event manager, student

Tadeáš Štěpka (18 let) žije od narození v Praze. Momentálně studuje poslední ročnk osmiletého všeobecného gymnázia v pražských Bohnicích. Prahu a především Letňany považuje za svůj domov a chtěl by zde trávit i následující roky svého života. Proto se rozhodl dění v Letňanech a celé Praze pouze pasivně nesledovat, ale i se do něj aktivně zapojit.

Již ve svých patnácti letech začal Tadeáš s dobrovolnickou prací pro Pirátskou stranu. Nedlouho poté se taky zapojil do znovuobnovení mládežnické organizace Pirátů a dodnes, již druhé funkční období, pracuje v jejím vedení. S blížícími se osmnáctinami se rozhodl ihned, jak to bude možné, vstoupit do Pirátské strany. Zároveň začal s blížícími se komunálními volbami přemýšlet o kandidatuře, pro níž se nakonec rozhodl. Společně s jediným pirátským zastupitelem Letňan Eduardem Horákem sestavil kandidátku plnou mladých energických lidí, kteří jsou odhodlaní pracovat pro Letňany a místní občany. Zároveň byl také Tadeáš v primárních volbách Pirátů zvolen na 33. místo kandidátní listiny do Zastupitelstva hlavního města Prahy.

V Letňanech by se chtěl zaměřit zejména na témata, která se týkají mladých lidí, jelikož cítí, že na tuto skupinu často politici příliš nemyslí. Takovým tématem je v první řadě školství, které by mělo být ze strany radnice maximálně podporováno, především co se modernizace učebního prostředí i samotných výukových způsobů týče. Dále je pro něj velmi důležité, aby naše čtvrť nabízela široké spektrum možností pro trávení volného času mladých lidí, ať už jde o sport, umění, či cokoliv jiného. Rád by také výrazně více otevřel radnici občanům, aby byla umožněna kontrola politiků a zároveň větší míra participace obyvatel Letňan.

Mimo politické aktivity se Tadeáš věnuje několika dalším projektům, mezi něž patří například lektorování primární prevence v oblasti psychotropních látek na školách nebo platforma organizující akce, převážně koncerty, s přesahem do dobročinné sféry a podpory začínajících umělců, kterou s přáteli založil. Do června také vedl studentskou samosprávu na svém gymnáziu.

Ve volném čase se Tadeáš zajímá o historii, ekonomii, rád si sedne na celý den na své silniční kolo, či se jde bavit s přáteli.

Tadeáš je dvojkou kandidátky za Piráty

Štěpka profil

Pirátská strana