Zprávy z výborů pro životní prostředí, veřejný prostor, bezpečnost a ICT a pro územní rozvoj a plánování

V uplynulém týdnu se kromě finančního výboru ZMČ sešly ještě dva výbory. V úterý to byl výbor pro životní prostředí, veřejný prostor, bezpečnost a ICT, a právě poslední jmenovaná gesce byla hlavním tématem tohoto jednání. Předmětem debaty byla především kybernetická bezpečnost úřadu MČ v souvislosti s nedávným zneužitím letňanské emailové adresy místostarosty Lněničky. Na problematiku kyberbezpečnosti jsme již na konci loňského roku upozorňovali právě výbor pro ICT. Věříme v brzkou nápravu situace. Dále jsme také byli informování o pokroku v řešení podnětů, které byly výboru předány na posledním jednání. Týkaly se zejména problematiky odpadového hospodářství. Nakonec bylo také oznámeno, že ve čtvrtek 19.1. proběhne na úřadě MČ od 17:00 veřejná prezentace revitalizace vnitrobloku Šumperská x Vítkovická.
O den později se pak podruhé sešel výbor pro územní rozvoj a plánování. Výbor projednal mimo jiné návrhy svých členů na témata, kterými by se měl výbor v příštích 4 letech usilovně zabývat. Nejvíce rezonovalo téma zahušťování centrální části Letňan, jenž je naším velkým tématem již delší dobu.
Záznamy z jednání jsou dostupné na našem Youtube kanále Piráti z Letňan, jelikož radnice bohužel stále nenabízí občanům možnost sledovat jednání výborů z domova.
VŽPVPBICT: https://www.youtube.com/watch?v=rFmkQJPMDis...
VÚRP: https://www.youtube.com/watch?v=zse9JFgFjkA...