Upozorňujeme na střet zájmů místostarosty Nekolného (ANO)

Úřad městské části Praha 18 si objednal vánoční večírek s cateringem pro 130 zaměstnanců úřadu za 130 000 Kč u firmy Gastro Sten s.r.o. Tu 100% vlastní a ovládá místostarosta Prahy 18 Stanislav Nekolný (ANO). Podle Pirátů a dalších opozičních zastupitelů jde o střet zájmů, téma přednesli také na středečním jednání kontrolního výboru, který se věcí začal zabývat.

"Catering za 130 000 Kč od firmy místostarosty Nekolného je dalším příkladem pochybného jednání vedení radnice, které se zdá být již absolutně odtržené od reality. Pro Piráty jsou takové "malé domů" absolutně nepřijatelné a žádáme tak starostu městské části a tajemnici úřadu o vysvětlení celé situace," říká zastupitel MČ a člen kontrolního výboru Tadeáš Štěpka (Piráti). Věc spolu s dalšími členy opozice řešili Piráti také na středečním jednání kontrolního výboru. Ten na návrh zastupitele Štěpky na možný střet zájmů svým usnesením upozornil a vyžádal si veškerou dokumentaci k zadané objednávce.

Dle objednávky si úřad MČ Praha 18 u Nekolného společnosti Gastro Sten s.r.o. objednal na 14. prosince pronájem restaurace Srdcovka Skleník pro uzavřenou společnost s cateringem a DJ pro 130 lidí v ceně 1000 Kč za osobu. Celkem tak Nekolného firma získala od MČ zakázku za 130 000 Kč.

Tajemnice úřadu objednávku hájí s tím, že byla hrazena ze sociálního fondu z odvodů zaměstnanců a zaměstnanci si tuto variantu většinově odhlasovali. “Ač působí financování večírků ze sociálního fondu minimálně zvláštně, hlavním problémem je pro Piráty střet zájmů, kdy jsou z pokladny městské části vypláceny tučné sumy členovi jejího vedení,” dodává Štěpka.